Čaj který zrovna potřebujete, motor pro další část dne

Černý čaj získává své typické vlastnosti během procesu oxidace. Chuť i aroma se stávají během tohoto procesu intenzivnějšími. Lístky získávají své typické tmavé zbarvení, což ovlivňuje i zbarvení výsledného nápoje. Je považován za nejrozšířenější nápoj západního světa, přestože jeho původ je v Číně.
Nálev z černý čaj mívá typickou načervenalou tmavou barvu, což je důvodem, proč v jeho domovině, v Číně, je nazýván jako červený. Během oxidace začnou složky a esenciální oleje obsažené v lístcích reagovat s kyslíkem, což vede ke změně chuti i vůně lístků. Tak vzniká typické aroma černý čaj.

Proces sušení lístků

Po dokončení procesu oxidace jsou čajové lístky dosušovány a nahřívány. Tak i déle uchovají své vlastnosti a ještě se zintenzivní aroma.

300x250-labyrint-na-penize.jpg
Čaj který zrovna potřebujete, motor pro další část dne
4 (80%)1